Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2006 18:39 - Религиозният човек е по-окаян и от думата „окаян“
Автор: rockpreacher Категория: Лични дневници   
Прочетен: 13882 Коментари: 30 Гласове:
0

Последна промяна: 21.08.2006 18:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Обществото на 21 век като цяло се дистанцира от хора които са натъпкани с религиозни клишета и куха себе-праведност. „Модерния“ човек изтръпва при вида на подобен тип същества които очевидно „смърдят“ на безнадеждност. Хората са устроени да търсят позитивното – това им е заложено вътрешно. Всеки иска да види живата вяра в някой човек – чрез неговите дела, тогава е готов да направи същото. Исус е достатъчен пример за това, за да го следваме. Той ни показа на практика какво богатство е да притежаваме живот на вяра.
Религиозният човек е като гражданин на друга планета извън нашата галактика, която е препълнена с егоисти и завистници. Религиозното мислене е доста предвидимо деяние, но за съжаление с много непредвидими последици. Притежават го хора, които искат да се покажат, които искат да демонстрират свободен полет в пространството, без да знаят какво искат да кажат с това. Една сюреалистична картина, която не става за гледане. Жалка работа! Такъв човек е по-окаян и от думата „окаян“, защото не иска да си признае, че неговите възможности и потенциал имат лимит. Исус е герой от неговото въображение, но не и копнеж на сърцето му. Религиозното мислене ампутира мечтите му и го прави състезател от втора дивизия - дублиращ отбор, защото „аз“ е всичко, което притежава. Храни го, облича го, грижовен до немай си къде. Той няма нужда от Учителят, който е тръгнал да го прави шампион, защото се страхува до смърт от състоянието на провал. Несполуката и „аз“-ът се прегръщат свойски и капанът на лукавия щраква безмилостно. Ни на ляво, ни на дясно... безизходица. Млати ги оня черния дорде му отмалеят ръцете. Обаче вратата, на която чука Неговият единствен и истински Избавител често е залостена с неизброимо количество оправдания.

Има ли добра вест или няма?

Всеки човек е уязвим поради първородния грях на Адам и Ева. Но... пожелае ли да отвори вратата на сърцето си, извика ли за помощ в голямото меле, подаде ли окървавената си ръка към Бога, той автоматично минава от другата страна. Там, където няма рани, сълзи и страх от смърт, защото на смъртта там номерата не минават.
Каква невероятна сила може да притежава един човек, който не обикаля около орбитата на егоизма си. Личност, която не стои в събранието на религиозни пелтеци. Духът на религията не е способен да го смачка, защото не вижда повече от носът си. Не може да погледне и в отвъдното, там, където е истинския живот. Просто не може!

Всеки от нас, който е опериран от религиозно мислене, носи духът на вечността. Останалото е фолклор!


Послеслов №1

Бях на служба в „Прелом“ една неделя.

На някакви „служители“ им беше дадена думата преди пастора да излезе да проповядва. Тези толкова се бяха омазали в безкрайни религиозни излияния, че по едно време направо се замечтах да се появи и Исус. Така се бяха ошлайфали в изговарянето на името на лукавия, че си бяха създали някакъв акцент на произнасяне. Звучеше нещо като дя"вла, буквата „о“ почти не се чуваше. Един час трамбоваха около това име, заканваха се, че това и онова ще му сторят, че са много готини, направо се бяха умопомрачили. Религията обича компанията на кухата себе-праведност, всъщност това е едно и също.

Призовавам за повече от Исус в неделните служби.


Послеслов №2

О! Колко е чудно името Ти, Господи Исусе!
Защото само ТИ си способен да ни спасяваш, изцеляваш и освобождаваш от гореспоменатия в аванс!

Религиозния човек говори повече за себе си, отколкото за Бога. Имате ли такива впечатления?







Тагове:   човек,   окаян,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. анонимен - ako това на снимката си ти
21.08.2006 23:08
ще се гръмна
цитирай
2. анонимен - True, true
21.08.2006 23:10
Религията наистина осакатява. Кофтито е, че много често осакатените не осъзнават това.
Супер е, че Исус може да спасява и от религия и живота, който Той дава е наистина пълноценен - няма нищо общо с религията!
цитирай
3. estrella - Объркани
21.08.2006 23:14
мисли.
цитирай
4. ludmilarsov - Религията е враг №1 на човека и пр...
21.08.2006 23:18
Религията е враг №1 на човека и приятел №1 на дявола. Много хора бъркат религия и вяра, а те нямат нищо общо.
Вярата в Господ означава взаимоотношение и свобода, религията носи правила и робство.
Мисля, че някъде беше написано, че където е Духът на Бога, там е свобода. ;)
цитирай
5. sunflower - Може и ...
22.08.2006 08:44
... да е "окаян". Може и да говори повече за себе си, да. Теб това какво те притеснява? :) И нима няма "окаяни" нерелигиозни хора?
цитирай
6. анонимен - Като Хелмут Нютън ли да станем "НЕ-РЕЛИГИОЗНИ"
23.08.2006 01:49
"дали пък не ми беше изтрит коментара...или може би беше грешка?!?!...е, за всеки случай, ето го отново...."

Здравей, Юлиян! Някой ми препрати линка на твоя блог, в който дълго и разточително коментираш колко "религиозни" били хора от Прелом, които говорили преди пастора.

Кой знае, може и така да е било... Признавам си, аз и ние като всички други не сме имунизирани срещу религията...

Чудя се обаче, ако ти ще трябва да оправяш тия толкова "окаяни" според теб "създания" (явно думи като "братя" и "сестри" са сигурно също вече кухи), какво смяташ да им предложиш?

Може би една изложба на "не-кухия" и "не-окаян" Helmut Newton?

Какво ще кажеш, следващия път ако изкараме някои от актовите фотографии на възпявания от теб творец, може би ще се почувстваш по-добре между нас, или?

Послеслов: за тези от вас, които смятате да направите search на фотоси от този "не-окаян" творец, гледайте да не отделяте много време в изследване на "Тайните на светлината" в актовата му фотография :)

Георги Бакалов,
окаян и не очакващ помощ от актови фотографи
www.apostolos.bg
цитирай
7. анонимен - анонимен
23.08.2006 02:03
?
цитирай
8. анонимен - Странна констатация
23.08.2006 02:54
Привет, Юлиян! Много странна констатация за Християнски Ценнтър "Прелом" ?!?!
Чудя се какъв ли е процента на истината в това? Може би от 2% до 5% или дори 10% в най-добрият случай? Може наистина да си бил на служба в "Прелом"?! Може да е вярно, че е било неделя ?! Ако това до тук е истина, може и да си видял и чул различни хора да говорят преди проповедта на пастора. За теб може и да е странно, но в събранието на светиите често може да се чуят думи като Исус , Святи Дух, Отец, дявол и т.н. (без значение какъв е акцента). Незнам, за теб може и да е странно произнасянето на подобни думи?
Та, да се върна на истината в твоята констатация. Аз отговарям за доста организационни неща на тези служби и съответно присъствам на 99% от тях. Ако не друго, то поне със сигурност мога да твърдя, че никой служител не е говорил толкова дълго преди пастора. Или може би си присъствал точно на тази служба, на която аз несъм бил - възможно е? Дали пък 10 минути неса били за теб като цял час? Чудя се дали изобщо трябва да се вземе под внимание констатация която съдържа лъжи ?!
Та мисълта ми е, ако си решил да правиш нещо свястно чрез този блог, не е зле да се позоваваш поне на истината. Така може и да послужиш на някого, а защо не и на теб самия ?
Аз пък продължавам да си мисля, че говорейки истината е по-вероятно да се конфронтира религията отколкото с лъжи.

Послеслов: Като че ли няма да е излишно всеки да е отговорен за това което казва и върши ?

Радослав Илиев
един от тези които се появяват преди пастора
www.1million2010.org
цитирай
9. анонимен - Всеки човек има право на мнение. И аз ...
23.08.2006 09:34
Всеки човек има право на мнение.
И аз съм стъпвал в Прелом - за мен това е свят, от който не искам да бъда част. Това за акцентите си е истина. И аз съм го забелязал. Има определени думи, които се натъртват по специфичен начин. Обяснявам си го с факта, че "апостола" ги произнася така и всички останали го имитират.
Хелмут Нютон не мога да го разбера. Тези, които разбират от фотография и изкуство казват, че е велик. При него все пак нещата се черно бели. Пртисняват ме други "фотографи" - Екман, Екард и дори доста по-мъничкия и нашенски Бакалов. При тях "фотографията" е доста размътена и сива, а пък те претендират, че всичко е кристално ясно.
А за лъжата да не говорим. За някои от споменатите "фотографи" тя е начин на живот.
цитирай
10. анонимен - Tatiana Popowa
23.08.2006 09:49
A pak az mnogo obicham da pravia podobni zabelejki bez da si napisha imeto :))))
цитирай
11. анонимен - Здравей Юлиане! Като ти гледам ...
23.08.2006 09:57
Здравей Юлиане!

Като ти гледам снимката, сигурно страдаш и боледуваш от самота и отхвърляне, вероятно ти е нужно повече от това да говориш за Исус ... да живееш чрез Него.

А относно по-горния коментар ... Екман, Екарт и Бакалов и още много други портрети са поставени в една друга галерия тъй наречената Божествената, Вечната и Неувяхващата. Тази галерия е галерия на Славата, за която вероятно ти не си чул.

И накрая не без фамилиарничене, виждам в теб потенциал, който може да бъде изкупен за Царството и Църквата и от обвинител на братята, да станеш градител с братята

от един ромски вярващ
Иво Койчев
www.lifeinglory.org
цитирай
12. анонимен - Какво е окаяното на думата?
23.08.2006 10:06
Според мен има най-грубо два вида "нерелигиозни" хора. За едните вярата им е мироглед и твърда земя под нозете им в океана на живота и те се учат и променят с цел да постигнат това, за което са създадени - кауза, мечта и т.н. Има и други "нерелигиозни", за които единствения начин да начешат комплекса си за нерелигиозност е да изглеждат (за тях това е свръх важно) както в западна европа например изглеждат монтьорите на трамвайни мотриси (без да имам негативно отношение към тях) и да поддържат равномерно разпределено количество кофти изрази в речника си. За тях вярата е като картина на стената - гледаш и се наслаждаваш, но не пипаш.

Петър
цитирай
13. анонимен - Здравей Юлияне, Радвам се, че ми...
23.08.2006 11:21
Здравей Юлияне,

Радвам се, че мислиш над пагубната задушаваща прегръдка на религията, която така притиска голяма част от църквите, че сякаш сме изпаднали в някаква странна форма на християнско вегетиране. Добре е на все повече хора "да им светва" колко сериозен и масов е този проблем.

Но има неща, с които твърдо не мога да се съглася! Коментарът ти по адрес на ХЦ Прелом е някак странно агресивен. Нямам представа за църковната ти принадлежност и имаш ли изобщо такава. Но искам да те уверя, че явно акцентът на интереса ти към въпросната неделна служба не е бил Исус, за повече от Когото апелираш.
ХЦ Прелом не е имунизиран срещу вирусите на съвременото християнство, защото и той е изграден от така несъвършени хора, като всяка църква. Но има една малка подробнаст - тези несъвършени хора имат съвършени цели, имат посветен живот и жертват неимоверно много, за да поставят Царството и Христос на едно ново ниво. Това не е просто църква, а дом, в който хората искрено търсят и израстват в Господа, закриляни от мантията на апостол Георги. Ако пренебрегнеш само за момент странното си предубеждение към Прелом, което лъха между редовете на коментъра ти, и се опиташ със сърцето си да чуеш словото от амвона, едва ли ще откриеш някакво плотиворечие с Библията. До колкото знам, там става въпрос за дявола и за това, което се предполага, че трябва да правим с него, вместо да оправдаве с него собствените си провали.
Аз съм израстнала в прекрасна, сериозна и една от най-уважаваните петдесятни църкви с пастор, чието име тежи. Но въпреки прекрасната пасторална картинка, която описах, липсва нещо - реален живот, предизвикателство, растеж и ходене в ново ниво на власт и помазание в Господа. Може би трябва да се запознаеш малко с ХЦ Прелом, преди да хвърлиш камъка в публичното пространство. Мисля че плодът на това дърво е достатъчно красноречив сам по себе си. Може би от тук (www.apostolos.bg) ще придобиеш по-реална представа за хората и служетието, които си си позволил да коментираш, без да познаваш (извинявай, но това е черта на религиозността - всичко ново, напредничаво, провокиращо, радикално и не съвсем удобно да бъде заклеймено и отхвърлено).

Използвай максимума от потенциала и талантите си, не се задоволявай с посредствеността! С подобни коментари едва ли излизаш от пределите и, обаче!

Деси Кънева
цитирай
14. анонимен - Валентина Цветкова-Евтимова
23.08.2006 11:41
Юли, приятелю на къде си тръгнал? eXтремно назад може би...Като ходи човек на гости обикновено си събува обувките и яде каквото му предложат.Питам се ако си на гости в Япония ще ли хапваш мърдащи се неща , любезно ще откажеш на домакинята или като си трагнеш ще разкажеш на цял свят за ония окаяните дето не са ти предложили кебапче...Еми..какво сега да ти кажа винаги съм се радвала на срещите си с теб и ще продължа да го правя, дай Боже пак да се срещнем, Юли, заповядай отново в Прелом и се огледай. Може и да те засрами факта, че не си единствения избягъл от религия. Има я.Споко.Но и нас ни има за да съсипем делата на религията.обаче приятелю и друго има /успешни христяни в изкуствата , които са се поосвободили до толкоз , че говорят против евреите/Виж един Мел Гибсън например/ или против братята като теб.Мел Гибсън май се извини /за покаяние незнам/, а ти? Хайде еXтремно да поемем с теб напред.Чакам те в Skype .valyaslogan. Да си поговорим като колеги..
цитирай
15. ludmilarsov - Приятели, всеки човек има право на ...
23.08.2006 12:05
Приятели,
всеки човек има право на лична гледна точка. Мисля, че постнатото от Юли е точно това - лично мнение.
Намирам за доста нескромно (меко казано) стремежа да покажем/докажем/убедим, че просто, защото някой е написал това, което е видял той трябва да се покае/извини/поправи. Може би имаме различно разбиране за устройство на църковния живот - не занм. Аз съм далеч от мисълта, че всеки ще хареса моята църква, ще е съгласен с казаното от проповедника или ще одобри реда на събирането. Е, и???
Значи ли това, че мога да заклеймявам и изисктвам покаяние?
И между другото, човек се покайва за греховете си, не за нещата, които е видял и описал. Поне аз така мисля.
И моля ви, не смейте да не се съгласявате с мен, защото ще се наложи да изисквам покаяние от ваша страна ;-)
цитирай
16. анонимен - Валентина Цветкова-Евтимова
23.08.2006 12:52
Покайвам се.То личното мнение е много хубаво нещо, особено ние които сме се и се занимаваме с медии разбираме за какво говориш пастор Людмил. Но когато някой обижда в публичното пространство и този ниякой все пак ти е близък по ред причини...какво да го подкрепим ли в екстаза му към изкуството наречено АКТОВА фотография и в явната му досада към вярващи хора.да. има право на мнение. и исках да го чуя лично. И всъщност не е ли грях всяко съдене и прибързана оценка......
цитирай
17. ludmilarsov - В този постинг не виждам екстаз към ...
23.08.2006 14:14
В този постинг не виждам екстаз към Нютон. Виждам размисли за религиозния човек, от които хората са се раздразнили.
Пак казвам, не е нормално да очаквам всеки да споделя моите възгледи. Още по-малко нормално е да допускам, че аз съм най-прав. Определено мога да кажа, че прибързаната оценка не грях, а също и не всяко съдене е грях. За това библейски примери бол. От друга страна, лошото отношение, заклеймяването и отношението на превъзходство не са сред християнските добродетели. Стремя се да се пазя от тях и не ги одобрявам - в приятел или непознат. Последното, което имам да кажа по тази тема е, че Бог обича и религиозните хора и има план за живота им - вярвам, че това е валидно за всеки човек.
цитирай
18. rockpreacher - НЕ толерирам „духът на религия.“
23.08.2006 14:23

От Юлиян Недков
Извинявям се за едно, че споменах името на „Прелом“. Трябва да е ясно, че там има верни Божии служите, ще ги познаем, защото те са скромни, търпеливи и последователни в работата си за Господа. Аз съм джентълмен и за мен не е проблем да се извиня. В евангелските среди в цяла българия ме познават като човек който е толерантен, но и безкомпромисен изобличител на "духът на религия." Видях колко хора уби пред очите ми за тези 16 години от както Господ ме придоби за Царството Си.
За това НЯМА да толерирам и аплодирам някой който застава пред събранието и в продължение на един час ми говори за този най-стар богохулник – дявола. Дори проблемът не е в това , че говори за него, а че въпросният говорител плюваше в микрофона, че ще го побърка. Моментът на Христос – Победител го нямаше.
Коментарите под статията бяха разнобразни.
Апостол Жоро го познавам от много години, дори храня най- добри чувства към него.
Има защо! Водил ме е в молитва на покаяние, подари ми първият Нов Завет, който скътах до сърцето си и чета до днес!
Апостоле, що се отнася до Хелмут Нютън, той настина е голям циник, фотографийте са му повече от брутални. Моята позиция: Противник съм на неговото влияние, което има в артистичната гилдия. Но, трябва ли да вдигна ръка и да кажа ...“мри гад адова“ като Словото Му стои в мен и ми напомня, че Христос вися на кръста в неописуема жестокост..., и за него. За това и повдигнах въпросът за светлината в края на статията. Оставих темата отворена. Защото бирника, фарисея и бай Пешо с бурканите в мазето
/примерно/..., ще дадат мнение за това какво подразбират под думата „светлина“. Това е което аз чакам, за да им споделя за Исуса Христа – Разпнатия и Възкръсналия. Да ги поканя на кафе. А вие момчета се нахвърляте. Не само вярвам, но съм и убеден, че само Исус може да ги докосне, но аз няма да им повтарям като папагал в рими, че Исус умря на кръста, но реално да не знам какво се случва с тях. Какво искаш да кажеш, че ще споделяш тяхното разбиране, ще псуваш като хамалин и ще се друсаш с какви ли не боклуци, за да им хванеш вниманието ли. НЕ! Искам да им споделя за Христос от Библията, а не за този, който Мадона окачва на шията си преди всеки концерт. Искам да бъда техен приятел без това да ме направи приятел със света в онзи пагубен смисъл, от който всички които вярваме в Него се пазим ежедневно.
Апостоле ти самият знаеш каква "гадост" е религията, защото преди години се изправи лице в лице снея. И благодарение на милостта на Господа оцеля...е не е ли така.
Както казах аз съм джентълмен. За това не си и изтривам коментарите под темите за които пиша. Ако съм сбъркал, като съм споменал "Прелом", нека всички да го видят. Ако се извинявам нека да е по същия начин...пред всички..!
За 16 години в които Бог ме намери разбарах две неща:
1.Милостта и Любовта на Бога е толкова голяма, че само при тази мисъл ставам все по- малък и по-малък.
2. Има много мърша, а на някои места се белеят кости. Религията ги е оглозгала до сиво.

Първото трябва да триумфира, а другото да напусне с подвита опашка.
Юли Недков
цитирай
19. анонимен - Милост искам...
23.08.2006 23:40
Благодаря на Юли за готовността да каже "съжалявам"...Всички ние трябва да можем да казваме това по-често и да не ни е толкова трудно. Големия залог тук е способността ни да оценим различията си и един друг. Никой няма за цел да се нахвърля на никой.

Юли, пиша ти тук, понеже ти нямам мейла. През последните години съм бил в много църкви по света, където съм видял много религиозни неща да се вършат. Ако можеше да си с мен в онази изключително религиозна църква в Етиопия. И да видиш какво е религия. И после да видиш как демоните започнаха да излизат от хората. Понеже ключа към цялото нещо е любовта на Бога. Ако успеем да видим хората ОТВЪД религията, тогава можем да ходим в любов и да не се дразним от 'религията', която е навсякъде.

Просто трябва да разбереш, че коментара ти за това как на теб ти изглеждали и звучали някои хора в Прелом, беше изпълнен с неприязън и жлъч, които не са по никакъв начин свидетелство за Исус, за когото призоваваш да имаме повече на служби.

И друго нещо: ако една църква е твоя дом и познаваш нещата отвътре, давай, коментирай я където трябва. Но когато се появяваш някъде само един път на година и нещо на теб ти се сторило, че някой бил казал накриво, не е ли малко несправедливо да правиш такива генерализации?

Ангажирам се с този диалог, понеже много от моите "колеги" (колкото и да мразя тази дума употребена за служител) са толкова "святи" и толкова далеч от "клира", че никога не биха се набутали в подобни ситуации. А истината е, че всеки воин е ценен в тази битка. И трябва да се научим в Тялото Христово на по-добра етика в диалога си.

И отново от мен към всички домакини на блогове и форуми: покажете изхода на анонимковците! Нека ЗАЕДНО да изобличим долнопробната култура на анонимно писане.

А за фотографа, сори, но толкова жълчни думи за това как даден вярващ се молел и толкова мили думи за един актов фотограф - сори, брат, но това не мога да възприема. Който и да е религиозния брат, който и да е актовия фотографа.

Надявам се това да сложи край на драмата около "окаяните" коментари спрямо ХЦ Прелом.

Георги Бакалов
цитирай
20. zari - Много заклеймяване, много нещо!
01.05.2007 15:04
По-спокойно и по-смирено!- Бог дава и изобличителин дух, Дух на покаяние, но не чрез обвинители. Нека се огледаме, защо този брат е написал това, какво е била конкретната цел и да се молим!
цитирай
21. val - :( За съжаление целият разговор ми изглежда като част от книгата на Рик Джойнър "Последната битка!"
14.06.2007 15:42
Братя и сестри, приятели ...

Нека си припомним, че стоим в завет с Господа и понеже всеки един от нас лично е сключил завет с Христос, то и помежду си стоим в заветни отношения!

Семейството затова е семейство, за да се пази, закриля, а не да наранява и избива членовете си!

Защото заедно сме по-силни!

Всъщност разговорът ми помогна да осмисля нещо, което Бог ми говори от толкова време - за любовта между нас в Тялото Христово, за това, че трябва да се обичаме такива каквито сме - едни са религиозни, дриги натоварени ... какво да ви говоря разнообразието е пълно! Но както и Юли казва - за всички нас и за целият свят Христос бе разпнат!

Нека Господ отвори очите ни, за да видим истинската духовна реалност!
цитирай
22. анонимен - KAK DA SE IZLEZE OD TOJ RELIGIOZEN ...
19.06.2008 22:22
KAK DA SE IZLEZE OD TOJ RELIGIOZEN DUH MNOGU E TESKO DA SE ZIVEE SO NEGO ;HELP FROM MASEDONIJA;
цитирай
23. анонимен - Naistina Bog HRISOTS da ima milsot i ...
27.01.2009 15:00
Naistina Bog HRISOTS da ima milsot i d ani osvobojdava ot duha na religiq i tradiciq v svqtoto Si ime
цитирай
24. анонимен - Пазете се от менте апостол Георги Бакалов и неговата фирма "Прелом"
03.03.2010 13:40
Има много интересни факти за г-н Георги Бакалов - "апостолът" изнесени от хора, свързани с неговото служение в продължение на години, а след това са станали свидетели на неговото падение, фалш и лицемерие и за напуснали неговата тоталитарна и еднолично управлявана организация "Прелом" .

Запознайте се с тях и си направете сами изводите.
Георги Бакалов и неговата организация -
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?2535.0
цитирай
25. анонимен - Голямата излагация на баш "апостолът" Питър Вагнер и NAR колегия
04.03.2010 20:56
Баш "апостолът" Питър Вагнер е духовният авторитет и наставник на менте апостол Георги Бакалов.
Съвсем наскоро Андрю Стром изпрати едно открито писмо до Питър Вагнер, Дъч Шийтс и останалите "апостоли" от култа "Нова Апостолска Реформация".
От писмото ясно се вижда "духовното разпознаване и водителство" на въпросните "апостоли".

An Open Letter to Peter Wagner, Dutch Sheets & Other "Apostles" by Andrew Strom
http://www.christian-faith.com/forjesus/warning-to-the-apostles-andrew-strom

Единственият съвет, който мога да дам на хора, които са свързани с подобни "апостоли" е Матей 15:14 -
"Оставете ги; те са слепи водачи; а слепец слепеца ако води, и двамата ще паднат в ямата. "
цитирай
26. анонимен - reserved одежда сайт украина
25.10.2012 19:23
Уважаемые господа!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://teenland.chv.ua/user/onendyNog/>платье трапеция </a> купить сумку в одессе <a href=http://escort-model.ru/user/SmerewesScelf/>женское полупальто </a> свитера женские <a href=http://pro100seoteam.ru.purple.intobservatory.ru/user/musaTwems/>formalab каталог </a> интернет магазин одежды бон ... Удачи Всем!
-====-
Discount 10% - <a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/>Cheap Kamagra Generic viagra Buy </a> - Kamagra contra indication :.apcalis erectalis Kamagra plus .: Discount 10% - <a href=http://online-kamagra.blog.hr/>caverta Kamagra Kamagra Kamagra pillshoprxcom </a> - Kamagra Oral Jelly 100mg Online ajanta pharma
цитирай
27. анонимен - Uggs
26.10.2012 06:50
jvqmdzwyo
http://www.buybootugg.com/ uggs for sale
http://www.uggboots-discout.com/ Uggs
http://www.cheapbootugg.com/ Ugg Outlet
http://www.uggboots-winter.com/ Ugg Boots Sale
http://www.winter-uggboots.com/ Ugg Boots Sale
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Cheap Uggs
http://www.backuggboots.com/ Cheap Ugg
http://www.uggbootstoback.com/ Ugg Outlet
http://www.uggbootsaledollar.com/ Ugg Outlet
http://www.discountbootsale.com/ Uggs
http://www.shoesforwinter.com/ uggs outlet
http://www.bootsonline-ugg.com/ Ugg Outlet
http://www.bootoutletssale.com/ Ugg Outlet
buudntkmp
[url=http://www.buybootugg.com/#oxvgeferx]Ugg Boots Sale[/url]
[url=http://www.uggboots-discout.com/#hlbqowzqz]Ugg Outlet[/url]
[url=http://www.cheapbootugg.com/#ryfmkwdjx]Ugg Outlet[/url]
[url=http://www.uggboots-winter.com/#zhfnyvaxl]Ugg Boots[/url]
[url=http://www.winter-uggboots.com/#povcyzjnk]Ugg Outlet[/url]
[url=http://www.uggbootsbuyalot.com/#amkkbijfp]uggs outlet[/url]
[url=http://www.backuggboots.com/#wyrdjctjl]Ugg Boots Sale[/url]
[url=http://www.uggbootstoback.com/#txfhjtjlj]Cheap Ugg Boots[/url]
[url=http://www.uggbootsaledollar.com/#qbwjlogpo]Uggs Sale[/url]
[url=http://www.discountbootsale.com/#mxkmresqu]Cheap Ugg[/url]
[url=http://www.shoesforwinter.com/#racutmlkm]Uggs Sale[/url]
[url=http://www.bootsonline-ugg.com/#phggkiiki]Uggs Sale[/url]
[url=http://www.bootoutletssale.com/#mplhrvkze]Cheap Ugg[/url]
tqzvdcvwe
<a href=http://www.buybootugg.com/#byokcaqpn>Uggs</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#opzlloyio>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#vxhidnakx>uggs for sale</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#ognywnlxo>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#mjojvjepy>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#onoekjzmq>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#mtfzoaqxt>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#ebaipqmyj>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#fpyltnjtc>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#padlbeveg>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#dytqnrqfq>Uggs</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#hfpuaeorf>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#rxmpmiugu>Uggs Outlet</a>
цитирай
28. анонимен - Cheap Uggs
26.10.2012 15:02
<a href=http://www.north-faceshell.com/#dhqalusce>North Face Denali</a>
<a href=http://www.north-facecatalyst.com/#drffsblga>North Face Outlet Store</a>
<a href=http://www.cheapforboots.com/#qeeowdljw>Uggs</a>
<a href=http://www.canadagooseprixcanada.com/#vtkcdcyhw>Canada Goose Doudoune</a>
<a href=http://www.boothigh.com/#gbnvvlqoo>Cheap Uggs</a>

http://www.bootsgoedkope.com/ Uggs Outlet
http://www.bootskid.com/ Uggs
http://www.canadagooseresolute.com/ Canada Goose France
http://www.canadagoosel.com/ Doudoune Canada Goose pas cher
http://www.north-facecatalyst.com/ North Face Denali

[url=http://www.bootsgoedkope.com/#aqumumejs]Ugg Outlet Nederland[/url]
[url=http://www.bootsyeti.com/#iqmaimnzk]Cheap Uggs[/url]
[url=http://www.sneeuwboots.com/#nlnpzovtn]Ugg Boots[/url]
[url=http://www.north-faceisabella.com/#obqcuhpdl]The Norh Face[/url]
[url=http://www.bootsmetbont.com/#rdydkuiyf]Uggs Kopen Online[/url]
цитирай
29. анонимен - детская одежда интернет магазин москва
29.10.2012 06:28
Уважаемые господа!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://www.beejive.com/forum/member.php?action=profile&uid=175654>харьковский интернет магазин одежды </a> детская одежда оптом <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#текст-распродажа»>текст распродажа</a> подскажите дешевый интернет магазин одежды <a href=http://pornosoup.com/user/Bioriafaite/>костюмы для женщин купить </a> трусики женские ... Успехов Вам!
.:::.
Discout 5-12% <a href=http://kamagra-now-online.blog.hr/#green-Kamagra-pills»>green Kamagra pills</a> - Online drug stores Kamagra overnight shipping : Kamagra Oral Jelly get Generic viagra online : Discout re 7% <a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/#get-a-prescription-for-Kamagra»>get a prescription for Kamagra</a> - Kamagra Oral Jelly 100mg order
цитирай
30. анонимен - интернет магазин женской одежды беларусь
02.11.2012 03:58
Привет Всем!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://gforce-simracing.com/wp-content/plugins/zingiri-forum/mybb/member.php?action=profile&uid=48739>модная одежда 2012 для девушек </a> интернет магазин мужской одежды <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#мини-платья-фото»>мини платья фото</a> термо сумка купить <a href=http://beatmaker.or.kz/index.php?subaction=userinfo&user=voxpedgeLop>bon prix каталог одежды </a> футболки поло ... Хороших Вам покупок!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://online-kamagra.blog.hr/>Kamagra rx review </a> - kamagra active halflife : Kamagra blue heart shaped tablet : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-prices.blog.hr/>where can i buy kamagra </a> - who manufactures Kamagra st
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rockpreacher
Категория: Лични дневници
Прочетен: 38423
Постинги: 4
Коментари: 50
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031